Zebrový matcha cheesecake s bielou čoko, pod horúcim rambutanom
Milujem cheesecaky, milujem kakaové korpusy, milujem matchu a milujem ovocie rambutan od našej thaiky. A preto som si z lásky, odo mňa pre mňa, upiekla túto megasuper dobrotu, ktorú som skoro celú zožrala sama. Len tak… lebo som žena a to mnohé vysvetľuje…
Korpus:
- Šulec maslových sušienok
- 125 g masla
- 3 PL kakaa
Plnka:
- 500g mascarpone
- 200g pochúťková smotana
- salko
- 150g bielej čokolády
- 1 riadnu PL matcha prášku
- 2 vajká
- 2PL vanilkového pudingu
Najprv som si pečlivo vymiešala prísady na korpus a veľmi som sa musela krotiť, aby som neujedala. Tak som ho radšej rýchlo šupla na 15 minút do trúby so 170°C a pustila sa do plnky. Z nej som už ale vyjedala.
Mascarpone, smotanu, pudingový prášok a vajká som zmiešala a rozdelila do 2 nádob. Do jednej som vliala roztopenú bielu čokoládu a do druhej matchu so salkom (asi 3 – 4 PL, netuším, liala som odoka a dolievala som podla chuti). Medzitým sa mi predpiekol korpus a chvíľku som ho nechala vychladnúť. Nakoľko som ho mala nakrivo položený, aj zebra bola nakrivo, ale momentálne ma to vôbec netrápilo a s chuťou som liala nastriedačku oba krémy. Piekla som ho 50 minút na 160°C a cez noc nechala stuhnúť.
Na druhý deň som otvorila konzervu s rambutanom (alebo s liči, ktoré je podobné), vyliala do hrnca a s troškou škrobu uvarila omáčku s nakrájanými kúskami. Vyliala som ho na odkrojený koláčik a zjedla. Potom zas a potom ešte raz. Pre istotu, či chutí všade rovnako. Chutí… a božsky.




