Katkin všemír

Zebrový matcha cheesecake s bielou čoko, pod horúcim rambutanom

Milujem cheesecaky, milujem kakaové korpusy, milujem matchu a milujem ovocie rambutan od našej thaiky. A preto som si z lásky, odo mňa pre mňa, upiekla túto megasuper dobrotu, ktorú som skoro celú zožrala sama. Len tak… lebo som žena a to mnohé vysvetľuje…

Korpus:

  • Šulec maslových sušienok
  • 125 g masla
  • 3 PL kakaa

Plnka:

  • 500g mascarpone
  • 200g pochúťková smotana
  • salko
  • 150g bielej čokolády
  • 1 riadnu PL matcha prášku
  • 2 vajká
  • 2PL vanilkového pudingu

Najprv som si pečlivo vymiešala prísady na korpus a veľmi som sa musela krotiť, aby som neujedala. Tak som ho radšej rýchlo šupla na 15 minút do trúby so 170°C a pustila sa do plnky. Z nej som už ale vyjedala.

Mascarpone, smotanu, pudingový prášok a vajká som zmiešala a rozdelila do 2 nádob. Do jednej som vliala roztopenú bielu čokoládu a do druhej matchu so salkom (asi 3 – 4 PL, netuším, liala som odoka a dolievala som podla chuti). Medzitým sa mi predpiekol korpus a chvíľku som ho nechala vychladnúť. Nakoľko som ho mala nakrivo položený, aj zebra bola nakrivo, ale momentálne ma to vôbec netrápilo a s chuťou som liala nastriedačku oba krémy. Piekla som ho 50 minút na 160°C a cez noc nechala stuhnúť.

Na druhý deň som otvorila konzervu s rambutanom (alebo s liči, ktoré je podobné), vyliala do hrnca a s troškou škrobu uvarila omáčku s nakrájanými kúskami. Vyliala som ho na odkrojený koláčik a zjedla. Potom zas a potom ešte raz. Pre istotu, či chutí všade rovnako. Chutí… a božsky.