Katkin všemír

Torta Tre Monti

Tento národný Sanmarínsky dezert vyrába spoločnosť La Serenissima od roku 1942 a tradične sa vrstvia oplátky s čokoládovým, alebo lieskoorieškovým krémom. Obvod koláčika je potretý čokoládovou polevou a hľa Tatranky sú na svete. 😁

A tak som si zaobstarala oplátky, ktoré sa vyrežú do takýchto 5 okrúhlych diskov

a naplnila ich krémom zo

  • 100ml šľahačky
  • 100g čokolády (50:50 tmavá s mliečnou)
  • 50g lieskoorieškového masla

Čokoládu som roztopila spolu s maslom v horúcej šľahačke a touto ganache som potrela 4 pláty. Piatym plátom sa to celé prikryje a nechá stuhnúť v chladničke. Potom sa polevou z kúska čokolády a masla v pomere 2:1 potrie celý bok a hotovko.

Kto chce si môže do plnky pridať nutellu, poprípade si samotné oplátky jednoducho potrieť len touto šmakocinkou.

A do práce takto…