Torta Tre Monti
Tento národný Sanmarínsky dezert vyrába spoločnosť La Serenissima od roku 1942 a tradične sa vrstvia oplátky s čokoládovým, alebo lieskoorieškovým krémom. Obvod koláčika je potretý čokoládovou polevou a hľa Tatranky sú na svete. 😁
A tak som si zaobstarala oplátky, ktoré sa vyrežú do takýchto 5 okrúhlych diskov
a naplnila ich krémom zo
- 100ml šľahačky
- 100g čokolády (50:50 tmavá s mliečnou)
- 50g lieskoorieškového masla
Čokoládu som roztopila spolu s maslom v horúcej šľahačke a touto ganache som potrela 4 pláty. Piatym plátom sa to celé prikryje a nechá stuhnúť v chladničke. Potom sa polevou z kúska čokolády a masla v pomere 2:1 potrie celý bok a hotovko.
Kto chce si môže do plnky pridať nutellu, poprípade si samotné oplátky jednoducho potrieť len touto šmakocinkou.
A do práce takto…