Katkin všemír

Skúffukaka

Kakaové perníky, ktoré si robievame s lekvárom navrchu, preliate čokoládou, alebo posypané grankom, poznáme. Tento koláčik je viac menej na podobnom princípe, ale priznám sa, že mi prišiel o niečo lepší. Je taký šťavnatý, kakaový a mäkkučký, že ho určite zaraďujem do môjho súkromného receptára.

Na cesto:

  • 250g múky ( ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú)
  • 2čl PDP
  • 200g cukru
  • 2 vajká
  • 50g kakaa
  • 250ml cmaru
  • 100ml slabej kávy, alebo vody
  • 140g roztop. masla
  • 1čl vanilkovej pasty
  • 1/2 čl škorice
  • štipka soli

Na vrch:

  • 1-2 pl práš. cukru
  • 80g mäkkého masla
  • 1PL kakaa
  • 2PL šľahačkovej smotany
  • 1-2 PL kávy
  • 1čl vanil. pasty
  • Kokos na posypanie

V jednej miske si zmiešam všetky sypké igrediencie, ako sú múka, PDP, škorica a kakao. V druhej miske si vyšľahám cukor, vajcia a vanilku do bledej peny, do ktorej vmiešam cmar, roztopené maslo a kávu. Potom cez sitko preosejem sypanice, pridám soľ a pečiem pri teplote 175°C cca 25-30 minút +/-.

Keď mi vychladne, potriem ho krémom, ktorý si vyrobím zmiešaním všetkých spomenutých ingrediencií. Nakoniec len posypem kokosom a spapáááááám. Ja som si k nemu dala jahody s jahodovou omáčkou a čistá krása.