Pão de Deus – Boží chlieb
Sviatočné buchtičky s chrumkavou kokosovou strieškou sú veľmi obľúbené na raňajky, ale dajú sa papať stáááááále.
Na kysnuté cesto som si vzala
- 250g múky
- 30g cukru
- polku droždia
- 30g masla
- 10g oleja
- 100ml mlieka+70ml šľahačky
- soľ
Na kokosovú striešku:
- 85g strúhaného kokosu
- 30g cukru
- 35g mäkkého až jemne rozpusteného masla
- 1 vajko
Vypracuje sa klasické cesto, ktoré sa nechá kysnúť. Zatiaľ sa spraví kokosová strieška zmiešaním všetkých surovín. Keď je cesto nakysnuté, spravia sa buchtičky, ktoré sa pokryjú kokosovou zmesou a nechajú sa ešte pol hodinku kysnúť. Ja som si pár buchtičiek naplnila mangovým džemom a naukladala k sebe ako naše klasické buchty. 4 nenaplnené buchty som si dala na plech s rozostupom, ako sa to aj má robiť pri tomto recepte 😁
No a potom už len upiecť pri teplote 180°C cca 15-17 minút.
Buchtičky sa pred podávaním poprášia práškovým cukrom a jedia sa s maslom, šunkou a syrom.. Nežartujem🙄😅
Dobre, kombinácie slaného so sladkým zbožňujem, aj šunku so šľahačkou na rožkoch som už tlačila s obrovskou chuťou, ale toto mi akosi nešlo… No ten mangový džem v mäkkučkom, pavučinkovo jemnom cestíčku s chrumkavým kokosom, mi vystrelil mozog… Úplná rozprávka🤤