Katkin všemír

Mađarica

Keď ju uvidel môj tatino, tak prvé bolo, že aaa doboška 😀 Možno mal do istej miery pravdu, ale akosi mi tento chutil o niečo viac. Je trošku tuhší, no zároveň ľahší, príjemnejší, so sušienkovým cestom a dokonalým pudingovočokoládovým krémom 🙂

Na 5-6 plátov

  • 200g múky
  • 50g cukru
  • 1 vajo
  • 25g masla
  • 1PL kyslej smotany
  • 1/2 bal PDP
  • štip. soli

krém

  • 0,5l mlieka
  • 50g múky
  • 50g cukru
  • 1PL kakaa
  • 100g čokolády
  • 100g masla

glazúra

  • asi 70g čokolády
  • kúsok masla
  • lyžica oleja

Najprv som si uvarila krém. Trochu mlieka som metličkou vymiešala s múkou a kakaom. Zvyšok som naliala s cukrom do hrnca a keď začalo vrieť, priliala som kakaovú kašičku. Puding som chvíľu varila, kým nezhustol a pridala do neho maslo s čokoládou. Krém som miešala, kým sa všetko pekne nespojilo a nechala vychladnúť. Za ten čas som si vypracovala cesto zmiešaním všetkých surovín, rozdelila ho na 6 rovnakých častí, ktoré som vyvaľkala na tenké pláty. Tie som potom piekla pri teplote 180°C asi 8-9 minút.

No a potom sa už len vrství cesto s krémom.

Posledný plát sa poleje čokoládovou polevou a nechá cez noc odpočívať v chladničke.

Cesto vplyvom krému krásne zmäklo a koláčik je absolútne perfektný ku kávičke či čajíku. Mne by sa tam hodila aj napr. vrstvička džemu.

Ak ostanú zvyšky, tak si ich viete vychutnať aj takto