Katkin všemír

Lahodný makový cheesecake pod šťavnatými slivkami.

Tak toto drahí moji, toto je nenormálna zamatová nálož gastronomického porna, so šiestimi chuťovými uspokojeniami behom jedného dňa. Nevedela som sa ho dojesť a tých šesť kúskov, ktoré som spráskala, tvorilo vlastne jednu celú polovicu tohto nebeského srdca. A kašlem na celú diétu, lebo pri tomto zázraku to ani neni možné.

Chrumkavý korpus:

  • 200g mliečnych BeBe keksov Dobré ráno
  • 100g masla

Krémový makový sen:

  • 250g jemného tvarohu
  • 250g ricotty
  • 200ml vyšľahanej šľahačky
  • 1 smetafix
  • 200g bielej čokolády
  • minimálne 5 poriadnych lyžíc maku

slivková omáčka:

  • za misku sliviek
  • 1-2 PL trstinového cukru podľa chuti a kyslosti sliviek
  • polka čl škorice
  • polku čl škrobu

Kým sa mi roztápalo maslo, prehnala som sušienky mixérom a spojila tieto dva komponenty do sypkej hmoty. Tú som poťapala na spodok pekáča a šupla do chladničky zatuhnúť. Teraz prichádza na rad tá úžasná krémová plnka. Rozpustila som si čokošku a nechala mierne vychladnúť. Tvaroh, ricottu a vyšľahanú šľahačku so smetafixom, som zmiešala dokopy, priliala čokošku, nasypala mak a rýchlo som to vyškrabkala na keksíkový korpus. Samozrejme tak, aby som si mohla polízať misku a celá šťastná som vložila pekáčik na pár hodín do chladničky. Uvarila som si nakrájané slivky s cukrom, škoricou a na záver zahustila škrobom. Keď mi omáčka vychladla, nakydala som ju na vrch stuhnutého cheesacakeu a započala jedenie. Niekoľko krát…

Tak krémovo mäkký a lahodný…
…so šťavnatou kyselkavou sviežosťou sliviek…
…je proste dokonalý.