Lahodný makový cheesecake pod šťavnatými slivkami.
Tak toto drahí moji, toto je nenormálna zamatová nálož gastronomického porna, so šiestimi chuťovými uspokojeniami behom jedného dňa. Nevedela som sa ho dojesť a tých šesť kúskov, ktoré som spráskala, tvorilo vlastne jednu celú polovicu tohto nebeského srdca. A kašlem na celú diétu, lebo pri tomto zázraku to ani neni možné.
Chrumkavý korpus:
- 200g mliečnych BeBe keksov Dobré ráno
- 100g masla
Krémový makový sen:
- 250g jemného tvarohu
- 250g ricotty
- 200ml vyšľahanej šľahačky
- 1 smetafix
- 200g bielej čokolády
- minimálne 5 poriadnych lyžíc maku
slivková omáčka:
- za misku sliviek
- 1-2 PL trstinového cukru podľa chuti a kyslosti sliviek
- polka čl škorice
- polku čl škrobu
Kým sa mi roztápalo maslo, prehnala som sušienky mixérom a spojila tieto dva komponenty do sypkej hmoty. Tú som poťapala na spodok pekáča a šupla do chladničky zatuhnúť. Teraz prichádza na rad tá úžasná krémová plnka. Rozpustila som si čokošku a nechala mierne vychladnúť. Tvaroh, ricottu a vyšľahanú šľahačku so smetafixom, som zmiešala dokopy, priliala čokošku, nasypala mak a rýchlo som to vyškrabkala na keksíkový korpus. Samozrejme tak, aby som si mohla polízať misku a celá šťastná som vložila pekáčik na pár hodín do chladničky. Uvarila som si nakrájané slivky s cukrom, škoricou a na záver zahustila škrobom. Keď mi omáčka vychladla, nakydala som ju na vrch stuhnutého cheesacakeu a započala jedenie. Niekoľko krát…





