Katkin všemír

Aletria

Toto boli tie najlepšie cestoviny, aké som kedy jedla. Mliečna ryža a podobné veci sa môžu schovať, lebo Aletria je proste mňamóza najvyššieho kalibru. A přitom taková blbost… Puding z cestovín 😅

  • 500ml mlieka
  • 150g cukru ( na mňa ale veľa, mne úplne bohato stačí tak 60g, ale to už si každý podľa seba)
  • 100g vermicelli
  • citrónová kôra celá (keď neni, môže sa použiť aj napr. cukor s citrónovou kôrou)
  • 1 tyčinka škorice + prášok na ozdobu
  • 3 žĺtky
  • 40g masla

Mlieko s cukrom, tyčinkou škorice, citrónovou kôrou a maslom postavím na sporák, a keď zovrie, nasypem cestoviny, ktoré varím na miernom ohni asi 5-7 minút. Nechám to trošku vychladnúť, pridám rozšľahané žĺtka a poriadne zamiešam. Vyberiem škoricu s kôrou a puding vyklopím do misy – ideálne do plytkej, ale väčšej. Nakoniec sa dezert tradične ozdobí škoricovým práškom do tvaru mriežky.

Tým, že som ho robila sladší, skúsila som to potlačiť kakaom a čerstvým ovocím, čo tomu dalo úplný klinec po hlavičke. Neskutočne mi chutil. Najlepšie kakaové cestoviny na svete!