Katkin všemír

Podobranci

Bráško ma vkuse bombarduje, aby som mu spravila laskonky. Keď mi v zozname vybehli tieto koláčiky, zistila som, že ide o Montenegrovskú verziu našich laskoniek a francúzskych makaróniek 😀 No a kto ich zjedol najviac? Maminka 😂🥰

No ale milujem túto verziu! Lebo pri makarónkach musíte dodržiavať presné inštrukcie, postupy, gramy, konkrétne múky, cukre, no všetko. Pri laskonkách sú tiež dóležité pomery a pečenie, ale tu? Normálne zobereš, napatleš, upečeš a máš 😛😁 Nááááádhera

A tak som si vzala

  • 2 bielka
  • 100g práš. cukru
  • 80g mletých vlašských orechov
  • štip soli

Vyšľahala som si pevný lesklý sneh, vmiešala orechy a lyžicou naťapala na plech. Piekla som ich pri teplote 150°C asi 15-20 minút a nechala vychladnúť.

Zatiaľ som si urobila krém. 2 Žĺtky som si s metličkou miešala s troškou cukru nad parou do zhustnutia. Potom som pridala 50g čokolády a keď sa rozpustila, šľahala som do tuhšieho krému, ktorý som dala vychladiť. Potom sa vyšľahá 50 – 100g masla, podľa chuti a spojí sa s krémom, ale ja som miesto masla dala mascarpone a to je úplne iná básnička. To už som ich ládovala do seba aj ja 😅