Mađarica
Keď ju uvidel môj tatino, tak prvé bolo, že aaa doboška 😀 Možno mal do istej miery pravdu, ale akosi mi tento chutil o niečo viac. Je trošku tuhší, no zároveň ľahší, príjemnejší, so sušienkovým cestom a dokonalým pudingovočokoládovým krémom 🙂
Na 5-6 plátov
- 200g múky
- 50g cukru
- 1 vajo
- 25g masla
- 1PL kyslej smotany
- 1/2 bal PDP
- štip. soli
krém
- 0,5l mlieka
- 50g múky
- 50g cukru
- 1PL kakaa
- 100g čokolády
- 100g masla
glazúra
- asi 70g čokolády
- kúsok masla
- lyžica oleja
Najprv som si uvarila krém. Trochu mlieka som metličkou vymiešala s múkou a kakaom. Zvyšok som naliala s cukrom do hrnca a keď začalo vrieť, priliala som kakaovú kašičku. Puding som chvíľu varila, kým nezhustol a pridala do neho maslo s čokoládou. Krém som miešala, kým sa všetko pekne nespojilo a nechala vychladnúť. Za ten čas som si vypracovala cesto zmiešaním všetkých surovín, rozdelila ho na 6 rovnakých častí, ktoré som vyvaľkala na tenké pláty. Tie som potom piekla pri teplote 180°C asi 8-9 minút.
No a potom sa už len vrství cesto s krémom.
Posledný plát sa poleje čokoládovou polevou a nechá cez noc odpočívať v chladničke.
Cesto vplyvom krému krásne zmäklo a koláčik je absolútne perfektný ku kávičke či čajíku. Mne by sa tam hodila aj napr. vrstvička džemu.
Ak ostanú zvyšky, tak si ich viete vychutnať aj takto