Katkin všemír

Migliaccio napoletano

Krupičkový koláč s ricottou? Ooooo áno, toto je ďalší Taliansky besteseller, ktorý zasiahol naše srdcia cez chuťové poháriky. Tak jemný, vláčny a neskutočne fantastický! Má takú konzistenciu ako pečený puding, ale chutí ako sladká vanilková krupičná kaša s ricottou. Úplná fantázia!

  • 500ml vody + 500ml mlieka
  • 50g masla
  • pomaranč. a citr. kôra
  • 200g krupice (ja som dala 100 detskej a 100 spaldovej celozrnnej)
  • 4 vajká
  • 250g cukru
  • 350g ricotty
  • vanilka
  • štip.soli

Tekutiny som spolu s maslom a kôrami dala variť a keď začalo peniť, postupne som za stáleho miešania prisýpala krupicu. Tú som povarila tak 2-3 minútky do hutnejšej kaše a odložila vychladnúť. Medzitým som si vyšľahala vajká s cukrom do bledej peny, do ktorej som zašľahala ricottu a napokon aj krupicu, soľ, vanilku a šľahala do hladka. Cesto som vykydla do vymaslomúčeného pekáča a pri teplote 170°C piekla cca 50-60 minút do zlatohneda. Po upečení sa nechá aspoň 20 minút vychladnúť a môže sa papať.

Poliala som ho polevou, ktorú som si ako bosorka vymiešala a nazvala ju Poleva di Bombastic

  • 50g čokolády
  • 1PL polevy zo slaného karamelu
  • 1PL lieskoorieškové maslo
  • 1PL salka
  • kúsok masla
  • 3PL kysľavého brusnicového lekváru aj s kúskami.

V práci mal taký úspech, že si ho hneď potom aj moja Monička upiekla😍