Katkin všemír

Pão de Deus – Boží chlieb

Sviatočné buchtičky s chrumkavou kokosovou strieškou sú veľmi obľúbené na raňajky, ale dajú sa papať stáááááále.

Na kysnuté cesto som si vzala

  • 250g múky
  • 30g cukru
  • polku droždia
  • 30g masla
  • 10g oleja
  • 100ml mlieka+70ml šľahačky
  • soľ

Na kokosovú striešku:

  • 85g strúhaného kokosu
  • 30g cukru
  • 35g mäkkého až jemne rozpusteného masla
  • 1 vajko

Vypracuje sa klasické cesto, ktoré sa nechá kysnúť. Zatiaľ sa spraví kokosová strieška zmiešaním všetkých surovín. Keď je cesto nakysnuté, spravia sa buchtičky, ktoré sa pokryjú kokosovou zmesou a nechajú sa ešte pol hodinku kysnúť. Ja som si pár buchtičiek naplnila mangovým džemom a naukladala k sebe ako naše klasické buchty. 4 nenaplnené buchty som si dala na plech s rozostupom, ako sa to aj má robiť pri tomto recepte 😁

No a potom už len upiecť pri teplote 180°C cca 15-17 minút.

Buchtičky sa pred podávaním poprášia práškovým cukrom a jedia sa s maslom, šunkou a syrom.. Nežartujem🙄😅

Dobre, kombinácie slaného so sladkým zbožňujem, aj šunku so šľahačkou na rožkoch som už tlačila s obrovskou chuťou, ale toto mi akosi nešlo… No ten mangový džem v mäkkučkom, pavučinkovo jemnom cestíčku s chrumkavým kokosom, mi vystrelil mozog… Úplná rozprávka🤤