Katkin všemír

Mousse au chocolat

Čokoládový mousse som už raz robila. Bol krémový, nadýchaný vďaka šľahačke a svieži vďaka ovociu.

Tento je však robený podľa klasickej francúzskej receptúry, s ktorou dosiahnete tú najobláčikovejšiu čokoládovú penu, akú ste kedy jedli. Čokoládový orgazmus sa dostavil rýchlejšie, ako som stihla vôbec prehltnúť…😅😂

Vzala som si

  • 170g čokolády
  • kúsoček masielka
  • 4 vajká
  • 1-2PL cukru (podľa sladkosti čokolády)
  • vanilku
  • štipku soli

Najprv som si rozpustila čokišku s kúskom masla. Potom som začala šľahať bielky so soľou, postupne prisýpala cukor a nakoniec vyšľahala pevný sneh. Pre strach z bielok (mali by sa použiť domáce), je dobré si spraviť cukrový rozvar a ten zapracovať do snehu. Potom som vliala jemne vychladnutú roztopenú čokišku s maslom do žĺtok a spolu s vanilkou som vymiešala krém, do ktorého som jemne vmiešala sneh. Penu som vyliala do misiek a nechala aspoň 2-3 hodinky v chladničke.

Mousse sa papá s ovocím, šľahačkou, karamelom, s čím len chcete, alebo len tak s lyžičkou.