Skúffukaka
Kakaové perníky, ktoré si robievame s lekvárom navrchu, preliate čokoládou, alebo posypané grankom, poznáme. Tento koláčik je viac menej na podobnom princípe, ale priznám sa, že mi prišiel o niečo lepší. Je taký šťavnatý, kakaový a mäkkučký, že ho určite zaraďujem do môjho súkromného receptára.
Na cesto:
- 250g múky ( ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú)
- 2čl PDP
- 200g cukru
- 2 vajká
- 50g kakaa
- 250ml cmaru
- 100ml slabej kávy, alebo vody
- 140g roztop. masla
- 1čl vanilkovej pasty
- 1/2 čl škorice
- štipka soli
Na vrch:
- 1-2 pl práš. cukru
- 80g mäkkého masla
- 1PL kakaa
- 2PL šľahačkovej smotany
- 1-2 PL kávy
- 1čl vanil. pasty
- Kokos na posypanie
V jednej miske si zmiešam všetky sypké igrediencie, ako sú múka, PDP, škorica a kakao. V druhej miske si vyšľahám cukor, vajcia a vanilku do bledej peny, do ktorej vmiešam cmar, roztopené maslo a kávu. Potom cez sitko preosejem sypanice, pridám soľ a pečiem pri teplote 175°C cca 25-30 minút +/-.
Keď mi vychladne, potriem ho krémom, ktorý si vyrobím zmiešaním všetkých spomenutých ingrediencií. Nakoniec len posypem kokosom a spapáááááám. Ja som si k nemu dala jahody s jahodovou omáčkou a čistá krása.