Katkin všemír

Tilslørte bondepiker – „Zahalené sedliacke dievčatá“

Mnohí už zrejme viete ako milujem pohárikové dezerty. Nejaký dobrý krém, šľahačka, ovocie, kyseľkavé so sladkým, niečo chrumkavé a konečné orgazmické spojenie všetkých chutí. Preto, keď som si otvorila recepty s týmto názvom, rozžiarili sa mi očká ako dieťaťu na Vianoce.

Na 4 – 5 pohárikov:

  • 1.vrstva:
  • 3 – 4 jablká, ideálne goldenky, alebo niečo kyseľkavejšie, napr granny smith…
  • podľa tej kyslosti sa pridajú 2-3PL cukru
  • 1čl škorice
  • citr. kôra a trocha šťavy
  • 2.vrstva:
  • 250ml šľahačky
  • 1PL práš. cukru
  • 3.vrstva:
  • 6PL strúhanky, alebo rozmix. sucharov
  • 2PL cukru
  • 40g masla

Najprv si ošúpem a nakrájam jabĺčka na kocečky, ktoré spolu s cukrom a škoricou, dusím cca 10min. do mäkka. Potom ich roztlačím, alebo rozmixujem do kaše s menšími kúskami a odložím chladiť. Podľa nálady sa môže pridať aj vanilka, ktorá dodá príjemnú arómu a chuť.

Kým mi chladnú jabĺčka, rozpustím si na panvici maslo s cukrom, prisypem strúhanku a orestujem ju do zlatova.

Nakoniec si vyšľahám šľahačku s cukrom do jemnej peny. Keď mám všetko takto pekne pripravené, vychladené, navrstvím si všetky komponenty do pohárika. Najprv jablká, potom šľahačku a nakoniec posýpku. Toto si zopakujem a na koniec sa môžu pridať aj nasekané orechy, lupienky mandlí a pod.

Dezert je tak fantastický, že som si ho nespravila len raz, ale asi tri krát ešte a absolútnu chuťovú čerešničku tomu dala poleva zo slaného karamelu. To bol total death metal!🤟